VEXILOLOGIE

SERVICIU

Imaginea unei comunitati surprinsa in simboluri evocand cultura, istoria sau particularitatile socio-economice locale, contribuie la dezvoltarea si promovarea zonei.


Nevoia de a face cunoscut specificul local implica realizarea unui drapel reprezentativ al localitatii, care sa respecte regulile stricte ale stiintei in vexilologie, dar si metodologia stabilita prin Hotararea de Guvern nr. 25 din 16.01.2003

Colaborarea cu specialisti in heraldica, avand o experienta vasta in domeniu, atestati de Comisia Nationala de Heraldica , Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane, va garanteaza inalta calitate a proiectului stemei si drapelului heraldic ale localitatii dumneavoastra.


Societatea STEMA INCORSO este atestata de Comisia Nationala de Heraldica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane in vederea realizarii proiectelor de stema pentru localitati si judete.


OBIECTIV

Obiectivul nostru este unul din obiectivele dumneavoastra: dezvoltarea locala si regionala. Un prim pas pentru indeplinirea acestuia este realizarea drapelului heraldic al localitatii, care devine astfel unul dintre simbolurile sacre si puternice.


PROCEDURA

Realizarea proiectului de drapel heraldic consta in activitati de cercetare, documentare, grafica si pictura. Acesta poate reproduce stema localitatii , elemente ale acesteia, poate avea devize, iar paleta cromatica este la alegerea autoritatilor locale , cu conditia sa nu reproduca tricolorul sau culorile drapelului altui stat.

Simbolurile nobile care compun stema si drapelul heraldic nu sunt fundamentate doar prin legi si decrete, ci sunt transmise din generatie in generatie, reprezentand chintesenta idealurilor si aspiratiilor cetatenilor.


TARIF

Pretul realizarii proiectului de drapel heraldic se negociaza cu fiecare institutie in parte.